Skip to content

Tutustu tapahtumaan osallistuviin urheilijoihin

APCON kokoaa Messukeskukseen kasan huippu-urheilijoita ja laji-ikoneita lukuisista eri lajeista. Mukana ovat muun muassa Edgar Zindoga, Lukas Högberg, Julia Vins ja monet muut. Tutustu urheilijoihin alla ja tule tapaamaan suosikkejasi Messukeskukseen 23.–25.8.2019. Ennakkotiedoista poiketen yhdysvaltalaista kehonrakentaja Jay Cutleria ei nähdä APCONissa. Cutlerin oli määrä tavata APCONissa suomalaisia fanejaan.

Eduard Khanjyan

Painonnostaja

Suomen ainoa tuhannen kilon raakatotaalin tehnyt, maailman kovimman 110kg nostajan titteliä vahvasti itselleen hamuava Eduard Khanyan on lempinimeltään All in. Eduard osallistuu APCONissa Single Lift -kilpailuun.

Lukas Högberg

CrossFit-ammattilainen Ruotsista

Lukas Högberg on ruotsalainen Crossfit-urheilija. Vuoden 2018 GrossFit Gameseissa hän sijoittui upeasti pronssille. Kymmenvuotiaana aloitettu KungFu-harjoittelu on vienyt urheilijan aina ThaiBoxingin, vapaaottelun ja nyrkkeilyn kautta nykyisen High Intensity Trainingin (HIF) pariin. Högberg harjoittaa ja opettaa HIF-urheilua ja on viisivuotisen uransa aikana todistanut ammattitaitonsa. Crossfit-supertähti on jo vuosia kuulunut CF-maailman huippuihin. Högberg tulee APCONiin tapaamaan fanejaan ja rakentamaan CF Rebel Open tapahtumaa.

Edgar Zindoga

Street Workoutin tunnetuin kasvo Suomesta

Edgar Zindoga on edustanut Suomea muun muassa Street Workoutin Maailmancupissa 2017 sijoittuen finaalissa kolmanneksi. Zindogan harrastuksiin ovat pitkään kuuluneet crossfit ja kehonrakennus, joiden rinnalla hän on innostunut street workoutista ennen kaikkea lajin tarjoamien haasteellisten temppujen vuoksi.

Julia Vins

Voimanoston maailmanmestari Venäjältä

”Muscle Barbie”, eli 22-vuotias voimanostaja Julia Vins on voimanoston maailmanmestari, junioreiden maailmanennätyksen haltija ja erittäin suosittu persoona sosiaalisessa mediassa.

Ivo Gonzalez

Kehonrakennuskilpailuista ja Gladiaattorit-ohjelmasta tuttu urheilija

Ivo Gonzalez on fitness-urheilija, isä ja gladiaattori. Gonzalez on harrastanut monipuolisesti urheilua pienestä asti MM- ja SM-tasolla. Hän on muun muassa pelannut amerikkalaista jalkapalloa Ruotsissa, jonka jälkeen siirtyi Espanjaan pelaamaan. Espanjassa Ivo sai kutsun maajoukkueleirille, mutta ei koskaan lähtenyt.

Jari ”Bull” Mentula

Ammattilaiskehonrakentaja, valmentaja

Jari Mentula on kehonrakentajaurallaan voittanut muun muassa kehonrakennuksen SM-kilpailujen yli 100-kiloisten sarjan vuonna 2007. Työkseen hän suunnittelee laihdutus- ja kunto-ohjelmia FitFarm-yhtiölle, jota on ollut perustamassa yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa. Bullin tieto treenaamisesta, ravinnosta ja lisäravinteista on kiistatonta.

 

Marko Savolainen

”Supermassa” kehonrakentajalegenda

Marko Savolainen on suomalainen kehonrakentajalegenda. Savolainen aloitti kuntosaliharjoittelun 16-vuotiaana hakien sieltä lisää voimaa tuekseen taekwon-do-harrastukseensa. Hän on voittanut kehonrakentajaurallaan useita kilpailuja. Savolainen on usein kansainvälisissäkin medioissa tituleerattu maailman suurimmat hauikset omaavaksi kehonrakentajaksi.

Kehonrakentajalegenda saapuu APCONiin kertomaan Supermassan tarinan. Mitä kaikkea vaatii päästä huipulle? Mitä kaikkia uhrauksia matkalla on tehty? Millaista on kilpailla maailman parhaita vastaan?

Mika ”El Toro” Törrö

Suomen vahvin mies

Strongman Finnish Open -kisassa hallitseva Suomen Vahvin Mies Mika Törrö kohtaa muun muassa viime vuoden Finnish Open voittajan, latvialaisen Aivars Smaukstelisin sekä hollantilaisen, vasta 20-vuotiaan tulevaisuuden lupauksen George Sulaimanin.

Dennis Johansen

Men’s Physique kilpailija

Dennis Johansen on yksi parhaista Men’s Physique kilpailijoista Euroopassa ja viimeisimpien kahden vuoden aikana hän on voittanut lukuisia mestaruuksia sekä overall-titteleitä. Viimeisimpänä hän voitti hopeamitalin IFBB Elite Pro maailmanmestaruuskisoissa.

Sami Jaukkuri

Kehonrakennuksen maailmanmestari

Sami Jaukkuri on Rovaniemeläinen kehonrakentaja, joka voitti kehonrakennuksen maailmanmestaruuden vuonna 2018. Jaukkuri on aiemmin voittanut kehonrakennuksen Suomen mestaruuden ja sijoittunut Amateur Olympia -kisassa Britanniassa kolmanneksi.

Zahir Khudayarov

Voimanoston maailmanennätysmies

Azerbaidzhanilainen Zahir Khudayarov on kaikkien aikojen voimanoston maailmanennätyksen haltija. Urheilija tekee suorituksensa raakana eli ilman penkkipaidan tapaisia apuvälineitä.

Noora Mähönen

IFBB Pro ammattilainen

IFBB Bikini PRO -kilpailija Suomesta.

Péter Molnár ”The Freezer”

Kehonrakentaja

Yksi kaikkien aikojen parhaista kehonrakentajista, Péter Molnár, kilpailee tapahtumassa PCA Nordic Open -kilpailussa muun muassa Suomalaista Sami Jaukkuria vastaan.

Benedikt Magnusson

Strongman ja voimanostaja Islannista

Benedikt Magnusson on ensimmäisenä maailmassa nostanut 461 kg maastavedossa. Benedikt on tavattavissa APCONissa perjantaista sunnuntaihin.

Jani Nurmenniemi

Kahvakuulaurheilija

Jani Nurmenniemi on Suomen kahvakuulaurheilun kovimpaan kärkeen kuuluva urheilija Haapajärveltä. Amatöörien MM- ja EM-voittajana mies siirtyi kilpailuissa avoimelle puolelle, josta tähän mennessä parhaana tuloksena on MM-kisojen neljäs sija.

David Ouamba

IFBB Pro ammattilainen

David Ouamba on viime vuosina noussut maailman ehdottomaan kärkeen IFBB Men’s Physiquessa. David on paikalla APCONissa perjantaista sunnuntaihin.