Skip to content

Rebel Power voimanosto

Rebel Power voimanosto pitää sisällään FPO:n penkkipunnerruksen ja maastanoston SM-kilpailut

Kilpailujen aikataulut Osta liput

 

 

 

 

Rebel Power voimanosto

Rebel Power voimanosto pitää sisällään FPO:n penkkipunnerruksen ja maastanoston SM-kilpailut, sekä sunnuntaille rakennettavan kutsukilpailun.  Lavalla tullaan näkemään maailman kovimpien voimanostajien suorituksia aina perjantaista sunnuntaihin. Kolmepäiväisten kilpailujen ansiosta saamme APCON-tapahtumaan nostajat voimanoston kaikista ikäluokista, aina junioreista masterseihin.

Taistelutahto, tekninen osaaminen ja ranteen ruis testataan suomen vahvimmilta APCON-messuilla.

Katso kilpailujen aikataulu

Voimanosto kilpailulajina

Penkkipunnerruksessa ja maastanostossa testataan kehon punnertavien ja vetävien lihasten äärimmäistä voimaa. Tyylipisteet ovat tarpeettomia ja vain kylmän raudan määrä ratkaisee.

Jokainen kisaaja saa vain kolme yritystä kussakin liikkeessä ja suurin hyväksytysti nostettu rauta ratkaisee. Kisaajat jaetaan ryhmiin niin iän, painon kuin sukupuolen mukaan.

Penkkipunnerruksessa nostaja makaa penkillä yläselkä ja pakarat kosketuksissa penkkiin. Nosto alkaa kädet suorina, tanko lasketaan rintaan ja päätuomari antaa komennon punnertaa se takaisin. Jos kisaaja onnistuu punnertamaan tangon suorille käsille ilman etta pakarat irtoavat penkistä tai tanko liikkuu alaspäin ennen lukitusta, nosto hyväksytään. Kuulostaa yksinkertaiselta? Suurimmat raudat tulevat olemaan yli 400 kiloa. Vaikeuttaa suoritusta kummasti.

Maastanosto, eli perinteisesti vain veto, on brutaalein levytankoliike maailmassa. Tekniikalla ei brassailla ja ergonomisen nostamisen säännöt lentävät ikkunasta ulos kun koetetaan nostaa suurin mahdollinen rauta maasta. Tangon tarvitsee nousta sen verran etta nostajan selkä on suorassa, ja rautaa ei saa heijata reisiä pitkin. Siinä kaikki yksinkertaisuudessaan, selkä töihin ja vahvin voittaa!

Kansainvälistäkin nostovoimaa tullaan näkemään lavalla ja Brittien huippunostajat ovat uhanneet nostaa penkiltä miesten sarjassa yli 400 kiloa ja naisten sarjoissa 220kg paremmalle puolen!

Liput tapahtumaan